Paikkatietoa käyttävät mobiilipelit

Geokätköily ja Munzeilu on jäänyt viime aikoina aika vähälle, mutta niiden tilalle on tullut erilaiset GPS-pohjaiset mobiilipelit. Tässä muutama sananen kolmesta jotka on pysynyt puhelimessa vielä ensikokeilun jälkeenkin. Itse asun ”maalla”, joten aika paljon laitan painoarvoa sille minkälainen pelikokemus on taajamien ulkopuolella ja ilman että kanssapelaajia on lähimaillakaan.

Ingress

peliingress

Ingress on tietääkseni vanhin näistä kolmesta. Ei vaadi puhelimelta juuri mitään, taitaa kaikki uutena Android 4.0:lla myydyt pyörittää. Aluksi pelissä valitaan joukkue, vihreät tai siniset. Sitten vallataan realimailmasta löytyviä portaaleja, vahvistetaan niitä ja yhdistellään niitä niin että väleihin jäävät kolmioalueet tulevat vallatuksi omalle joukkueelle. Näistä kolmesta pelistä kaikista eniten ”joukkuepeli”. Aloittelijan vaikea tehdä mitään mielenkiintoista jos omalla pelialueella on paljon pitkään ja aktiivisesti pelanneita. Maalla pelaaminenkin on tylsää, portaleja ei ole kuin taajamissa, eikä uusia voi enää pelin tekijälle ehdottaa. Onneksi pelin ”nopeusrajoitus” on korkea, eli toimintapisteitä kertyy pyöräillessäkin. Kaikki varsinainen toiminta on portaleilla, eli ajaessa ei tarvi ruutua tuijottaa, riittää että se on päällä.

 

Pokemon GO

pelipokemon

Pokemon GO on Nianticin peli, kuten on Igreskin. Sitä ei voi olla huomaamatta. Stopit ja salit on samoissa paikoissa kuin Ingressin portalit ja pokemoneja löytyy paikoista joissa ingressissä saa toimintapisteitä. Peli vaatii kuitenkin vähän uudempaa rautaa pyöriäkseen, Android vähintään 4.4. Pelissä nappaillaan erilaisia pokemoneja pokepalloilla ja niillä voi halutessaan yrittää valloittaa pelistä löytyviä saleja. Suurin puute pelissä on sama kuin Ingresissä, maalla ei juuri ole sisältöä. Pokemonien ilmestymispaikkoja toki siellä täällä on, mutta niiden nappaamiseen tarvittavia palloja ei saa kuin keskustojen stopeilta. Peli on tarkoitettu kävellen pelattavaksi, mikään ei etene eikä mitään tapahdu jos liikkumisnopeus on yli 10km/h(?).

 

Resources

peliresources

Resources kuvailtiin jossakin Oil imperiumin ja Pokemon GO:n yhdistelmäksi. Siinä siis liikutaan realimailmassa, etsitään erilaisia luonnonvaroja, perustetaan niille kaivoksia ja jalostetaan niistä erilaisia tuotteita omissa tehtaissa. Voisin väittää että tätä on helpompi pelata maalla kuin kaupungissa. Luonnonvaroja kun löytyy ihan tasaisesti ympäri maapalloa, mutta maalla on todennäköisesti kanssapelaajia vähemmän. Kaivoksia ei voi rakentaa päällekkäin, alueilla joissa on paljon pelaajia joutuu omille kaivoksille tilaa saadakseen hajoittamaan muiden kaivoksia. Tätä en ole itse päässyt edes kokeilemaan kun muita pelaajia ei täällä ole. Tästä tuleekin tämän pelin suurin miinus, ei ole saanut samanlaista suosiota kuin kaksi aiempaa. Pelissä on asioita joita voi tehdä omalta sohvaltakin, mutta eteneminen vaatii käytännössä ulos jalkautumisen ja uusien kaivosalueiden valtaamista. Vanhojen kaivoksien huoltaminen on ilmaista paikan päällä kun taas sohvalta tehtynä maksaa aika paljon. Pelissä ei ole nopeusrajoituksia, eli kaivoksia voi ripotella vaikka auton kyydistä, mutta kovin harvakseltaan niitä siinä nopeudessa tulee. Mitään ei tapahdu liikkuessa jos ei samalla näpelöi kännykkää, eli ei voi suositella edes pyörällä pelattavaksi vilkkaammilla tieosuuksilla.

 

Kategoria(t): Arkkukari, Crank Forfard, Geokätköily, Linkit, Nojapyöräily, Sekalaiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti